0-1 Johan Hellström (Anders Mårtensson) 17 min

Pontus Andersson 28 min
Pontus Andersson 57 min RÖTT KORT
Nicklas Mattsson 57 min
Johan Hellström 67 min

ÖT Smygehuk är fortfarande obesegrade 2012 efter 3 spelade matcher. Med en hel del spelare borta slutade bortamatchen mot Ystad IF 1-1. ÖT Smygehuk startade matchen med hyfsat stark vind i ryggen. Inledningen var lite trevande från båda lagen och ingen tog tag i det riktigt. Båda lagen har några halvchanser att göra ledningsmålet. I den 17:e minuten spelas en lång boll upp mot Anders Mårtensson som något turligt lyckas direktskarva bollen vidare på djupet mot Johan Hellström på vänsterkanten. Johan tar sig ner mot straffområdet innan han vänder bort sin försvarare och går inåt i planen och avslutar distinkt nere vid första stolpen och 0-1 är ett faktum. Ett "Hellström-copyright" mål! I den 31:a minuten slår Patrik Lippe en fin långboll mot Oliver Oliveros som kommer en mot en och sin vana trogen så tar Oliver sig förbi försvararen och kommer fri med målvakten men målvakten gör en fin räddning på Olivers avslut och avvärjer. Första halvlek slutar med en ÖT ledning som dock borde varit något mål större då vi skapar flera klara chanser. Vårt nya spelsystem föll inte alls väl ut utan vi ändrade i paus tillbaka till 4-4-2. I den 47:e minuten har Ystad ett skott som klingar fint i ribban. I den 50:e minuten får Ystad en frispark ute på sin högerkant. En vänsterskytt stegar upp för ett inlägg/skott och bollen går i en perfekt båge över en chanslös Andreas Sonesson i målet till 1-1. I den 57:e minuten får vi Pontus Andersson utvisad. En Ystadspelare trycker upp händerna i ansiktet på Pontus och Pontus försöker svara med samma mynt men missar och tumult utbryter. Domaren som "bara har sett Pontus förteelse" visar Pontus det röda kortet medan Ystadspelaren som startade det hela klarar sig undan korten. I och med att det var en träningsmatch tillåts vi sätta in en ny spelare. ÖT spelar riktigt bra fotboll sista 20 minuterna och borde gjort både 2 och 3 mål till men vi fick inte till det där lilla sista. I den 84:e minuten slår Gustav Lindquist en fantastiskt fin frispark över muren men bollen tar klockrent i stolpen och ut. Matchen slutar 1-1 där vi kände att vi inte riktigt kom upp i den klass vi vill spela men trots det skapade vi mängder av målchanser och som tidigare nämnt var våra sista 20 minuter riktigt bra. Matchen föregicks av många fula efterslängar från hemmalaget och att ingen hemmaspelare blev utvisad är en gåta. Mest minnesvärd var den fula glidtacklingen med dubbla sulor mot Gustav Lindquist som så när kunde kosta en riktigt svår skada på Gustav. I nästa träningsmatch väntar Trelleborgs FF J på tisdagen den 6:e mars klockan 20:00 på konstgräset i Anderslöv.